Kleine systemen

Scholen hebben een voorbeeldfunctie wat betreft duurzame energie naar de leerlingen. Het personeel  kan hier veel in betekenen op verschillende manieren. Kleinere scholen hebben uiteraard behoefte aan een kleinschalig opgezet zonnepanelen systeem met een vaak minimaal budget. Wij kunnen kijken wat de mogelijkheden zijn binnen het budget en wat ook kan, is dat er een “testcase” van enkele zonnepanelen neergezet kan worden, zodat men bijvoorbeeld na het eerste jaar kan bekijken of het zonnepanelen systeem aan de verwachtingen heeft voldaan en er desgewenst uitgebreid zal gaan worden. Ook kan het geplaatste zonnepanelen systeem worden geïntegreerd worden in een lessysteem of projectpakket. Daarnaast kan er datalogging gedaan worden met een Duurzame Display. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bekijken.

Op scholengemeenschap ISW Hoogeland, te Naaldwijk hebben wij een dergelijk testsysteem geplaatst van 24 zonnepanelen, verdeeld in 3 sets van 8 panelen met verschillende omvormers. ISW 
Hoogeland heeft een nieuwe studierichting, genaamd Technasium, waarbij techniek wordt nog meer wordt benadrukt. De Technasium groep heeft de taak gekregen om te kijken wat de mogelijkheden zijn om het gehele gebouw te gaan voor zien van zonnepanelen met de daarbij komende kosten en opbrengsten.

Het systeem op ISW Hoogeland, Naaldwijk in “vogelvlucht”