fbpx
 

Slide

BirdBlocker

Last van vogels onder uw zonnepanelen?

In de afgelopen jaren heeft de praktijk geleerd, dat vogels uw zonnepaneel-installatie hebben ontdekt als verblijfplaats. Vogels produceren echter niet alleen hun geluiden, maar ook nestelen ze zich graag in de beschermende omgeving tussen uw panelen en het dak. Met BirdBlocker is dat verleden tijd.

De voordelen van BirdBlocker

Nestelende vogels onder uw zonnepanelen is verledentijd.

Geen beschadiging van uw zonnepanelen
Geen geluidsoverlast van vogels
Viezigheid van nestmateriaal op en onder uw panelen is verledentijd
Betere stroomopbrengst van uw zonnepanelen
Minder kans op brand door nestmateriaal
Geen verstopte dakgoten door nestafval

Wat is BirdBlocker?

BirdBlocker is een stevige kunststof strip die gemonteerd wordt onder het zonnepaneel. De strip heeft naalden/vingers, die strak aanliggen op het dak en het voor vogels onmogelijk maken om onder het zonnepaneel te komen. Tussen de naalden is een verbindingsbrug zodat zij niet tussen de naalden door kunnen. Door de materiaalkeuze is het vrijwel onmogelijk om ze af te breken. De unieke clipconstructie is niet los te wrikken door vogels. Kortom een complete, goed doordachte oplossing.

Installatie BirdBlocker

Als vogels eenmaal een plek onder de panelen hebben gevonden, is het moeilijk om ze daarvan weg te houden. Zeker als er nesten zijn gemaakt zijn de vogels vasthoudend en kan een hardnekkig probleem ontstaan. De montage van BirdBlocker biedt dan de oplossing.

LET OP DIERENWELZIJN!

Ter bescherming van de vogels mogen de nesten niet het hele jaar door verwijderd worden. Officieel mag u de nesten van het eerste takje tot het uitvliegen van het laatste jong niet ruimen. Als vuistregel wordt de periode van 15 april tot 15 juli gehanteerd. De rest van het jaar mag u deze wel ruimen om BirdBlocker aan te brengen.

 

Wist u dat het onder de zonnepanelen wel 80°C kan worden? U kunt zich vast voorstellen dat vogel eieren onder deze omstandigheden niet uitkomen. Bescherm uw zonnepanelen en bescherm de vogels met BirdBlocker.

Meer info of een offerte ontvangen?
Laat hier uw gegevens achter:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.