fbpx
 

Hoe meer u weet over zonnepanelen,
hoe meer u kunt besparen...
Vertel me meer! Hoe meer u weet
over zonnepanelen,
hoe meer u
kunt besparen...
Vertel
me meer!

BTW teruggave

Alles wat u moet weten…

Een Nederlandse particulier die zonnepanelen op of bij zijn woning heeft laten monteren is in principe ondernemer voor de BTW, indien de energie ook wordt terug geleverd aan het net. De particulier kan de BTW op de aanschaf en montage daarom terugvragen, maar wat houdt dit eigenlijk in? Hier vindt u informatie over de BTW teruggave op zonnepanelen.

Zonnepanelen via SolarBox?
Wij kunnen u helpen bij de btw-teruggave.

 

Als u een zonnepanelen systeem aanschaft via SolarBox dan regelen wij kosteloos de BTW Teruggave voor u.

 

Contact opnemen

Waarom heeft u recht op teruggave van de BTW op zonnepanelen?

U bent ondernemer voor de BTW als u met regelmaat diensten levert waar u een vergoeding voor krijgt. Wanneer u zonnepanelen heeft, wordt ook een deel van de opgewekte energie aan de energiemaatschappij geleverd, waar u een vergoeding voor krijgt. Deze wordt op uw energienota verrekend. U wordt dus aangemerkt als ondernemer en kunt daarom de BTW op het systeem en montage daarvan terug vragen.

Hoe werkt het?

Er zijn 3 situaties waarbij er extra aandacht nodig is om de BTW terug te kunnen krijgen. Indien een uitzondering van toepassing is bestaat de mogelijkheid dat de BTW niet teruggevraagd kan worden of dat er over langere tijd BTW afgedragen moet worden. Er zijn echter nagenoeg altijd oplossingen en wij helpen u graag daarmee.

Indien het antwoord op 1 of meer vragen “ja” is, dan is een uitzondering van toepassing. In dat geval overleggen wij graag met u de mogelijkheden zodat u zeker weet dat de BTW teruggave goed verloopt.

Heeft u al eerder BTW op zonnepanelen teruggevraagd of is de KOR al van toepassing?

Bent u al ondernemer of wilt u binnen 3 jaar ondernemer worden?

Is de BTW op de factuur € 2.500 of meer?

Btw-teruggave van eerder gekochte zonnepanelen

Wanneer een beroep op de nieuwe KOR 2020 wordt gedaan is deze regeling minimaal 3 jaar van toepassing. Indien in deze periode van 3 jaar sprake is van bijvoorbeeld uitbreiding, dan kan de BTW op de uitbreiding niet teruggevraagd worden. Uitzondering is voor die situatie dat vóór 1-1-2020 al BTW op zonnepanelen is teruggevraagd.

Wanneer na 1-1-2020 afstand wordt gedaan van de nieuwe KOR 2020 kan gedurende 3 jaar niet opnieuw een beroep op deze regeling worden gedaan. Dit betekent dat gedurende 3 jaar over de opgewekte energie BTW afgedragen dient te worden. Het forfait is niet van toepassing, dus zal een BTW administratie bijgehouden moeten worden. De BTW teruggave op een uitbreiding wordt daardoor minder interessant.

In een paar stappen uw eigen zonnestroom.
Wij regelen alles van A tot Z!

1 Informatief
gesprek

Kom langs voor een informatief gesprek en kom alles te weten op het gebied van zonnepanelen. Alleen met de juiste kennis kunt u een goede keuze maken voor uw situatie.

2 Ontvang een
offerte op maat

U krijgt van ons een uitgebreide offerte op maat en deze bespreken wij samen met u bij ons op kantoor, onder het genot van een bakje koffie of thee. Naderhand komt er een expert ter plekke langs om de situatie te beoordelen.

3 Produceer uw
eigen energie!

Wij nemen u al het werk uit handen en dragen zorg voor alle punten die nodig zijn voor een volwaardig zonnestroom systeem. Denk daarbij ook aan; veiligheidsvoorzieningen, logistiek, keuringen etc.

Bij SolarBox® kunt u
rekenen op…

Transparant advies.

Altijd een bezoek op locatie.

De beste garantiecondities.

Wij garanderen de opbrengst.

Altijd een passende oplossing.

Een goede service en after-sales.

Wat vinden anderen
van SolarBox®?