Hoe werkt een collectief?

Er zijn in de markt steeds meer zonnepanelen- of solar-collectieven die opgezet worden. Een collectief houdt kortweg in dat meerdere mensen samen de beslissing maken om zonnepanelen aan te schaffen. Hierbij zullen alle orders geclusterd worden, waarmee het doel is inkoopvoordeel te behalen. Allen onder creatieve namen met de meest uiteenlopende beloftes qua voordelen, rendementen en terugverdientijden. De praktijk leert echter dat bij het realiseren van een zonnepanelen-installatie via een groot collectief, er toch ook wel een aantal haken en ogen aan zitten, namelijk:

-Een lange doorlooptijd, het duurt lang (soms 3-6 maanden!) voordat u na het plaatsen van uw bestelling de materialen daadwerkelijk op uw dak heeft, omdat er eerst een hoop orders genoteerd
moeten worden.
-Gebrek aan duidelijkheid qua systeemopbrengst en prijsvorming. Hoeveel gaat u nu werkelijk betalen voor welk materiaal en hoelang duurt het voordat alles is geïnstalleerd?
-Geen persoonlijk contact, alle communicatie gaat vaak per mail en is zeer algemeen van aard.
-Maatwerk is uitgesloten. Het komen inmeten van uw situatie en het bepalen van uw eigen pakketsamenstelling behoren vaak niet tot de mogelijkheden.
-De prijsvoordelen blijken bij nauwkeurige bestudering en optelling van alle factoren bijna niet meer aanwezig.
-Kwalitatief vaak mindere producten in de zonnepanelen set.
-Meestal kwalitatief minder vakbekwaam installatie personeel.

Allemaal logische gevolgen, als je bedenkt dat er veel zaken georganiseerd moeten worden voor een groot zonnepanelen collectief. Zeker als er dan ook nog een overkoepelende organisatie opgesteld moet worden. Al dat extra werk en extra personeel moet ook betaald worden en dat telt snel op, om deze kosten te dekken wordt er dan vaak naar extra ruimte gezocht en dus gekozen voor ander materiaal. Daarnaast wordt er voor de realisatie vaak alleen gekeken naar een scherpe prijs en wordt de opdracht hiervoor vergeven aan de laagste inschrijver. Als alles dan eenmaal klaar is om van start te gaan dan staat er tegen die tijd een behoorlijke druk op de ketel. Vergelijk een groot collectief maar met een stuwdam en dan kun je de beperkingen wel aan zien komen.

Volgens ons moet dit anders kunnen!
Wat is nu feitelijk het doel van een collectief? Een lagere prijs voor uw zonnepanelen set dan wat u alleen zou betalen.
Bij het opstellen van de vereisten voor een collectief kwamen wij tot de conclusie dat het juist zo klein en flexibel mogelijk houden van een collectief veel sneller tot voordelen leidt.
De nadelen van een groot collectief, zoals hierboven omschreven, worden nihil.

Het SolarBox Collectief:
Samen met de huidige BTW regeling is het totaal te behalen voordeel zo’n 30%!!

Alles bij elkaar opgeteld kan dit een gecombineerd voordeel opleveren van ca. 5% over uw gehele aankoopbedrag bovenop onze toch al zeer scherpe prijzen. Binnen het collectief, waarin u plaats kunt nemen, kan iedere deelnemer zelf bepalen van welke keuzes er gebruik gemaakt gaat worden. Dit alles zorgt ervoor dat u wel de voordelen heeft en niet de nadelen.
Kort samengevat:

Vergelijkingsschema Collectieven 2016

 

 

 

Heeft u interesse dan kunt u zich als groep aanmelden via het collectief contact formulier of door ons op te bellen.