Op een duurzame en groene manier stroom opwekken en daarmee een hoop geld besparen? Wij laten zien hoe.

Dat wil ik graag zien!

Glas-Glas zonnepanelen

van SolarBox

Uw woning of bedrijfspand verduurzamen? Goed plan! Om te beginnen zijn zonnepanelen een fantastische investering en daarnaast ook erg goed voor ons milieu. De markt van zonnepanelen is constant in beweging. Altijd bezig met innovatie. Zo kunt u bij SolarBox nu ook kiezen voor de laatste generatie glas-glas zonnepanelen. Maar waarom zou u dit doen? En wat maakt glas-glas zonnepanelen dan de juiste keuze? In dit artikel vertellen wij u alles over dit type zonnepanelen.

Wat is een glas-glas zonnepaneel?

Een glas-glas zonnepaneel heeft in plaats van één laag glas, twee lagen glas. Tussen deze twee lagen zitten de zonnecellen veilig ingesloten. Dit is anders dan bij andere zonnepanelen. Daar is namelijk de voorkant van glas en de achterkant van kunststof. Dit zijn de zogeheten glas-folie zonnepanelen.

Opbouw-glas/glas-zonnepaneel

Glas-glas zonnepaneel of glas-folie zonnepaneel?

U kunt zich vast wel voorstellen dat plastic folie goedkoper is dan glas. Daarom kiezen veel fabrikanten en installateurs voor glas-folie zonnepanelen. Maar bij SolarBox doen we dit niet. Want als u verder dan alleen een lage aanschafprijs kijkt, naar de lange termijn, dan is een glas-glas zonnepaneel een betere investering. Waarom? Ze zijn veel sterker en gaan daardoor ook vele malen langer mee.

Ze verouderen ook langzamer en hebben over de tijd minder vermogensverlies. Ook op hete dagen blijven glas-glas panelen koeler en maken daardoor meer stroom. En aangezien duurzaamheid steeds vaker voorop staat, is de keuze voor glas-glas zonnepanelen de meest voorkomende keuze. Hieronder de voordelen nog eens uiteengezet:

 

  • Langere opbrengst: de langere levensduur verhoogt de opbrengst aan ‘groene’ stroom;
  • Hogere opbrengst: glas glas panelen blijven in de zomer koeler en maken dus meer stroom;
  • Betere bescherming: de dubbele glaslaag beschermt nog beter tegen weersinvloeden;
  • Uitzonderlijke garantie: 30 jaar in plaats van 10 jaar en ook de arbeidskosten zijn altijd gedekt;
  • Esthetische uitstraling: glas-glas panelen zijn strak en zien er fantastisch uit op uw dak.

Prijs-kwaliteitverhouding glas-glas zonnepanelen

Duurzaam stroom opwekken en daarmee ook nog een hoop geld besparen, dat klinkt goed toch? Wij kunnen ons voorstellen dat u een financiële afweging moet maken. En om heel eerlijk te zijn: aan een investering in glas glas zonnepanelen hangt een ander prijskaartje. Daarom kan een goed glas-folie zonnepaneel best aantrekkelijk lijken.

Maar let op: ook bij zonnepanelen is goedkoop vaak duurkoop. Bij SolarBox zien wij veel verhalen uit de praktijk over glas-folie zonnepanelen. De keuze voor laagwaardig materiaal die juist – na verloop van tijd – voor onverwachte kosten zorgt. Bijvoorbeeld omdat het kapot gaat doordat het niet voldoende bestand is tegen de verschillende weersinvloeden.

Dus glas-folie is goedkoper in aanschaf. En de terugverdientijd is in theorie korter. Maar glas-glas heeft al geruime tijd bewezen aantoonbaar duurzamer te zijn. Dus kijk je voorbij de aanschafprijs , dus naar het in bezit hebben op de lange termijn? Dan zijn glas-glas panelen altijd vele malen beter. Kort samengevat: ze gaan langer mee, hebben minder vermogensverlies over tijd en hebben 1000 keer minder kans op storingen.

Solarwatt glas-glas zonnepanelen

Onze Solarwatt glas-glas zonnepanelen zijn de juiste keuze. Deze zonnepanelen worden lokaal ontwikkeld en geproduceerd in Duitsland. Daarmee kiest u niet alleen voor Duitse kwaliteit, maar ook voor topgarantie. De panelen worden 100% met groene energie gebouwd. Solarwatt zonnepanelen zijn ontwikkeld met producten die voldoen aan de hoogste kwaliteitsstandaarden. Wat dit betekent? Dat ze betrouwbaar zijn, lang meegaan en een duurzaam doel nastreven met een hoog rendement op uw investering.

Wat vinden anderen van SolarBox®?