Kan ik de BTW over mijn zonnepanelen terug vragen?

Een Nederlandse particulier die zonnepanelen op of bij zijn woning heeft laten monteren is in principe ondernemer voor de BTW, indien de energie ook wordt terug geleverd aan het net. De particulier kan de BTW op de aanschaf en montage daarom terugvragen, maar wat houdt dit eigenlijk in? Hier vindt u informatie over de BTW teruggave op zonnepanelen.

Bent u ondernemer voor de BTW?
U bent ondernemer voor de BTW als u met regelmaat diensten levert waar u een vergoeding voor krijgt. Wanneer u zonnepanelen heeft, wordt ook een deel van de opgewekte energie aan de energiemaatschappij geleverd, waar u een vergoeding voor krijgt. Deze wordt op uw energienota verrekend.

Wat betekent dit voor u?
In het jaar van aanschaf kan alle BTW op de aanschaf van de panelen terug gevraagd worden. Er dient echter ook een laag bedrag aan BTW over de opgewekte energie betaald te worden. Dit is slechts een fractie van de terug te vragen BTW. Na het jaar van aanschaf kan een beroep op de Kleine Ondernemersregeling (KOR) gedaan worden en hoeft er in de opvolgende jaren geen BTW meer afgedragen te worden.

3 uitzonderingen

Er zijn 3 situaties waarbij er extra aandacht nodig is om de BTW terug te kunnen krijgen. Indien een uitzondering van toepassing is bestaat de mogelijkheid dat de BTW niet teruggevraagd kan worden of dat er over langere tijd BTW afgedragen moet worden. Er zijn echter nagenoeg altijd oplossingen en wij helpen u graag daarmee.

Indien het antwoord op 1 of meer vragen “ja” is, dan is een uitzondering van toepassing. In dat geval overleggen wij graag met u de mogelijkheden zodat u zeker weet dat de BTW teruggave goed verloopt.

 

1 Heeft u al eerder BTW op zonnepanelen teruggevraagd of is de KOR al van toepassing? Ja* Nee*
2 Bent u al ondernemer of wilt u binnen 3 jaar ondernemer worden? Ja* Nee*
3 Is de BTW op de factuur € 2.500 of meer? Ja* Nee*

 

BTW teruggave regelen
Alles bij de Belastingdienst geregeld krijgen valt vaak toch tegen en er kunnen eenvoudig (communicatie) problemen of fouten ontstaan. De belastingdienst kan daarover boetes heffen. Wij raden u daarom aan de btw-teruggave te laten uitvoeren door De Centrale BTW Teruggave zodat de teruggave goed verloopt. Kijk maar eens op de website www.btw-zonnepanelen.nl.

Aanbieding

Voor de btw teruggave hebben wij een speciale aanbiedingsactie.

Wat doet de Centrale BTW Teruggave voor u?

  • treedt namens u in contact met de Belastingdienst om de BTW op uw zonnepanelen terug te vragen
  • meldt u aan bij de Belastingdienst als BTW ondernemer en voert alle correspondentie met de Belastingdienst voor u
  • dient namens u alle BTW aangiften bij de Belastingdienst in
  • verzoekt namens u aan het einde van het jaar om toepassing van de Kleine Ondernemers Regeling waardoor u de opvolgende jaren geen aangiften BTW meer hoeft te doen
  • houdt u gedurende het gehele traject via e-mail op de hoogte van de vorderingen

 

Hoe kunt u de BTW teruggave regelen?
Nadat wij uw zonnepanelen systeem hebben opgeleverd ontvangt u van ons een link naar De Centrale BTW teruggave om die teruggave te laten regelen.
Kijk op: www.btw-zonnepanelen.nl voor meer informatie.