Kosten zonnepanelen

Het plaatsen van zonnepanelen is een slimme investering: u krijgt er immers een lagere energierekening voor terug. Daarnaast ontvangt u ook nog eens een vergoeding voor stroom die u aan het net levert. De prijs van zonnepanelen is de afgelopen jaren flink gedaald, terwijl de technologie is verbeterd. Daardoor is nu een goed moment om te investeren in zonnepanelen. Wilt u zonnepanelen plaatsen en bent u benieuwd naar de kosten? Hieronder zetten we de kosten én voordelen waar u mee te maken krijgt op een rijtje.

Wat beïnvloedt de kosten van zonnepanelen?

Als u van plan bent om zonnepanelen op uw dak te plaatsen bent u vast benieuwd naar het totale kostenplaatje. Deze kosten verschillen per situatie en zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zo hangt het af van de hoeveelheid stroom die u nodig heeft en welk type zonnepaneel u kiest. Maar ook de grootte van uw dak is van invloed op de prijs.

Type zonnepaneel

De prijs van een zonnepaneel hangt af van het type. Het soort paneel wordt voornamelijk bepaald door het materiaal waar de zonnecellen van gemaakt zijn. De verschillen zitten vooral in het rendement, de levensduur en of de panelen geschikt zijn voor grote of juist kleine daken. Ook de garantie op zonnepanelen verschilt. Welk type zonnepaneel u ook kiest, over het algemeen geldt: hoe meer zonnepanelen u aanschaft, hoe lager de prijs per paneel.

Het vermogen

Verschillende merken zonnepanelen hebben verschillende vermogens – ze wekken een andere hoeveelheid stroom op. Zonnepanelen met meer vermogen zijn over het algemeen duurder in de aanschaf, maar leveren ook meer stroom. Op de lange termijn kan de investering in een zonnepaneel met meer vermogen u dus kosten besparen.

Omvormer

Ook in omvormers zitten prijsverschillen. Veel zonnepanelen worden met micro-omvormers aangeboden. Deze zijn vooral nuttig als een deel van uw systeem in de schaduw ligt. De kosten van een micro-omvormer liggen hoger, maar een gewone omvormer gaat veel minder lang mee. Uiteindelijk zijn de totale kosten van een systeem met micro-omvormers gelijk aan die van een systeem met een gewone omvormer.

Installatiekosten

De installatiekosten van zonnepanelen hangen voornamelijk af van uw dak. Hoe groot is het dak? Is er speciaal bevestigingsmateriaal nodig? En moet er een hoogwerker aan te pas komen? Dit is allemaal van invloed op de installatiekosten. SolarBox is zonnepanelen expert op diverse locaties in Zuid-Holland. We werken we met een installatie garantie van 10 jaar. Deze garantie dekt fouten die gemaakt zijn tijdens de installatie. Dat scheelt mogelijk ook weer extra kosten!

Subsidies

Helaas is de landelijke subsidie voor zonnepanelen afgeschaft. Mogelijk zijn er nog wel lokale subsidies beschikbaar in uw gemeente. De overheid stimuleert de aanschaf van zonnepanelen met een btw-tarief van 0% en de salderingsregeling. Ook kun je zeer voordelig geld lenen voor zonnepanelen door gebruik te maken van de Energiebespaarlening.

Wat leveren zonnepanelen op?

De investering in zonnepanelen is eenmalig, maar de besparing komt elk jaar terug. Alle energie die u zelf opwekt, betaalt u tenslotte niet aan een energiebedrijf. En stroom die u zelf niet verbruikt, levert u aan het elektriciteitsnet. Daar krijgt u dankzij de salderingsregeling net zoveel voor als wat u aan het energiebedrijf betaalt voor stroom. De kosten van zonnepanelen verdient u dus gegarandeerd terug. Gemiddeld binnen 6 tot 8 jaar, inclusief de installatiekosten. Dit komt neer op een rendement van tussen de 10% en 20%. De winst is vergelijkbaar met een rente van 6 procent op uw spaarrekening.

Kosten van zonnepanelen plaatsen bij SolarBox

U wilt natuurlijk een zo hoog mogelijk netto rendement behalen met uw investeringen. Het samenstellen en plaatsen van de systemen doen wij met de grootste zorg. De zonnepanelen en omvormers waarmee wij werken zijn van de beste kwaliteit. Hierdoor gaan de systemen lang mee en blijven ze efficiënt. Dat alles samen zorgt voor een heel hoog rendement. 

Bent u benieuwd naar de kosten van het plaatsen van zonnepanelen door SolarBox? Bezoek een van onze informatieavonden over zonnepanelen en kom alles te weten. Bent u overtuigd? Dan sturen wij u een offerte op maat waarin u alle kosten in een duidelijk overzicht ziet.