Garantie

Op zonnepanelen krijgt u garantie. Niet alleen op de zonnepanelen, maar ook op de onderdelen (zoals omvormer) en op de installatie ervan. Wat houdt bij zonnepanelen garantie in? En wat betekent een vermogensgarantie op zonnepanelen? Let goed op en vraag goed na, wat de voorwaarden zijn. Hierin zitten tussen de vele merken grote verschillen!

Garantie zonnepanelengarantie
Een PV-panelen systeem bestaat uit één of meerdere zonnepanelen, de omvormer en toebehoren. De garantie op zo’n PV-systeem bestaat dan ook uit verschillende delen.
De leverancier van zonnepanelen maakt een onderscheid in de garantieperiode voor de zonnepanelen en de garantieperiode voor de omvormer. Dit is de zogeheten ‘productgarantie’.

Daarnaast is er de ‘vermogensgarantie’. Na een bepaalde periode moeten de zonnepanelen nog een minimaal vermogen leveren. Zonnepanelen gaan heel langzaam achteruit in vermogen, door invloed van weersomstandigheden en UV-licht. Is de vermogensgarantie van zonnepanelen 10 jaar voor 90%, dan moeten de zonnepanelen in de eerste 10 jaar minimaal 90% van het oorspronkelijk vermogen leveren. Let op, zodra de productgarantie afgelopen is, is een langere vermogensgarantie waardeloos. Wanneer een paneel dan onder niveau presteert, valt er niets meer te claimen, omdat de producent zich dan altijd onder de afgelopen productgarantie verschuilt.
Hieronder vindt u uitleg over garantie op zonnepaneel-systemen. De garantie op zonnepanelen hangt af van het soort en merk zonnepanelen. Op de installatie van zonnepanelen geven wij garantie.

Garanties van SolarBox.
• Vermogensgarantie:
De vermogensgarantie op basic zonnepanelen is vaak 10-12 jaar voor 90% van het oorspronkelijke vermogen; en 25 jaar voor 80% van het oorspronkelijke vermogen. Per merk kan dit anders zijn, maar de verschillen liggen niet ver uit elkaar. Na 10 jaar wordt de vermogensgarantie een verwachte levenslijn, aangezien er geen garantie meer geclaimd kan worden.
Indien de product- en rendementsgaranties van het paneel even lang zijn (zoals bij Solarwatt 30 jaar en Sunpower 25 jaar), dan heeft u de hele periode van productgarantie recht op het aangegeven vermogen over de jaren heen.

• Productgarantie:
Op gebreken door ondeugdelijk materiaal, een gebrekkige afwerking of constructie met als gevolg dat uw zonnepaneel niet meer werkt, bedraagt de garantie voor zonnepanelen meestal 10 jaar na levering. Het merk Solarwatt dat wij voeren, geeft 30 jaar productgarantie, omdat hun glas-glas paneel op een andere manier is gebouwd en dan ook veel langer heel blijft. Sunpower heeft ook een afwijkend productieproces en geeft 25 jaar productgarantie. Voor overige onderdelen van het systeem, zoals de omvormer en bevestigingsmaterialen, is de productgarantie meestal 10 jaar afhankelijk van het merk. Dit is vrijwel altijd tegen meerprijs te verlengen.

• Performancegarantie:
Na het eerste jaar kan gekeken worden of uw systeem wel heeft gedaan wat door ons beloofd is. Hiervoor hebben wij per 1-1-16 de Performancegarantie in het leven geroepen. Hoe dit werkt en wat de voorwaarden zijn, kunt u hier lezen.
pdf icon kleinVoorwaarden Performance Garantie

• Installatiegarantie:
Voor installatiewerkzaamheden is de garantietermijn 2 jaar. Per 1-1-2016 is deze garantie even lang als de productgarantie van het paneel in het pakket. 12, 25 of 30 jaar, afhankelijk van het merk zonnepaneel. Let op, eens per 2 jaar dient er een inspectie gedaan te worden door een bevoegd medewerker van SolarBox. Wanneer dit niet gebeurt, vervalt deze aanvullende garantie.
Voorwaarden Installatie Garantiepdf icon klein

 • Reparatie/ vervanging:
Vervanging van de zonnepanelen en/of overige onderdelen van het PV-panelen systeem leidt niet tot verlenging van het garantietermijn. De oorspronkelijke garantietermijn blijft van toepassing.

• Garantieperiode:
Als de zonnepanelen installatie vakkundig gebeurt door ons, dan geldt de garantie vanaf het moment dat de installatie van de zonnepanelen is afgerond, opgeleverd en betaald. De datum op de door de klant afgetekende werkbon geldt als startdatum.

Aanspraak maken?
Indien u een aanspraak wilt maken op garantie, omdat uw bij ons aangeschafte product niet meer naar behoren werkt, dan meldt u zich bij ons. Volgens het Nederlandse garantierecht blijft de partij waar u koopt verantwoordelijk voor een deugdelijk product tijdens de garantieperiode (ook wanneer de producent er niet meer is). Bij aanspraken, wordt altijd om de originele factuur gevraagd. Bewaart u die dus goed. Via volgende webpagina kunt u uw schade of garantiegeval melden: www.solar-box.nl/garantie-schade

Garantie zonnepanelen merken:
Solarwatt: 30 jaar product garantie. Vermogensgarantie:  87% na 30 jaar. De garantie is de eerste 5 jaar verzekerd via ERGO-AON bij afsluiting van de Allrisk dekking.
pdf icon kleinGarantievoorwaarden Solarwatt Glas-Glas

pdf icon kleinGarantievoorwaarden Solarwatt Glas-Folie

pdf icon kleinVoorwaarden All-Risk dekking

pdf icon kleinBroshure All-Risk dekking


Sunpower: 25 jaar product garantie. Vermogensgarantie:  88% na 25 jaar.
pdf icon kleinGarantievoorwaarden Sunpower

Garantie inverter merken
Een inverter heeft standaard een fabrieksgarantie deze is vaak uit te breiden tegen meerprijs.
Mastervolt: 5 jaar standaard, uitbreidbaar naar 10 of 20 jaar
Growatt: 10 jaar standaard
SolarEdge: 12 jaar standaard, uitbreidbaar naar 20 of 25 jaar. Optimizers 25 jaar.

pdf icon kleinGarantievoorwaarden SolarEdge

 

Garantie montagesystemen merken
FlatFix Fusion: 20 jaar
Valk Solar: 20 jaar

pdf icon kleinSolarBox garantie voorwaarden