Montagewerk

Zonnepanelen zelf installeren of niet?

Het installeren van zonnepanelen is goed uit te voeren door een goede doe-het-zelver. Met een uitgebreide handleiding lukt dit vrijwel altijd! Daarom kunnen wij dit ook leveren als Doe-Het-Zelf pakket. zonnepanelen sleutel icon groenWel moet u natuurlijk een ladder op durven! Of u huurt een steiger bij Boels, zodat u een veilig werkplateau maakt op de hoogte van de dakgoot. Kosten vallen best mee en veiligheid gaat voor alles! De bekabeling is ook zo voorbereid zodat u dit ook zelf kunt aanleggen. Wij moeten dan vooraf weten hoeveel meter er ongeveer nodig is. Zonnepanelen zijn redelijk kwetsbaar, het glas is dan wel gehard en kan best veel hebben, maar de achterkant behoeft wat meer aandacht bij montage. De witte plastic coating die de cellen afschermt kan wel beschadigen bij onjuiste behandeling en montage. Bij verkeerde behandeling is de kans op schade wel aanwezig, daarom is het van belang dat de zonnepanelen voorzichtig en nauwkeurig geplaatst worden met het daarvoor bestemde montagemateriaal om een stevig geheel te garanderen wat jaren goed op zijn plaats blijft.

Een filmpje van plaatsing van panelen op een schuin dak, om te kijken of u dit zelf aan durft.

In onze Doe-Het-Zelf handleiding staan alle stappen duidelijk uitgelegd. Zo heeft u een goed inzicht wat er van u verwacht wordt als u het zelf aan gaat pakken. U kunt na het lezen van de handleiding ook bepalen, of u het werk gaat uitbesteden.

Niet alleen de oriëntatie is belangrijk (bij voorkeur op het zuiden), maar ook voor de hellingshoek waaronder ze geplaatst worden zijn optimale waarden berekend. Een afwijking naar west of oost geeft nog geen 15% verlies, wat niet heel veel is, als hierdoor een groter aantal panelen geplaatst kunnen worden bij een plat dak. Het verschil tussen 30º en 15º in de hellingshoek is ook niet heel groot en wordt nog kleiner naarmate het systeem meer naar oost of west gedraaid komt te liggen. Bij plaatsing op zuid is dit verschil nog geen 5%, dus bij een plat dak systeem is het al snel bekeken om voor een 13º set te gaan, om meer panelen te kunnen plaatsen met minder schaduwval.

Als u het zelf niet ziet zitten om de set te plaatsen, dan kunt u dit ook laten doen door onze vakbekwame installateurs tegen zeer redelijk prijzen. Ook de eventuele aanpassing in de meterkast kunnen wij voor u regelen. Al onze installateurs zijn daarom intensief getraind op het volgende:

• naleving van de normen voor veiligheid (VCA)
• kwaliteit en bescherming van het milieu
• de kwaliteit van de installatie
• productkennis
• focus op klanttevredenheid

Het plaatsen van ongeveer 25 zonnepanelen neemt meestal een hele dag in beslag.

Vaak worden prijzen van zonnepanelen alleen vergeleken op basis van de prijs per Wattpiek (Wp) of terugverdientijd. Dit is geen goede vergelijking. Het enige waar u op moet letten is de Cost of Ownership van uw zonne-energiesysteem. Wij rekenen de gewogen jaarkosten van een systeem voor u uit en zetten dit uit tegen de opbrengst in kWh. Dit is onmisbaar in uw vergelijking, aangezien u juist hier uw besparingen mee realiseert. 

Verschil in prijs bij pv systemen op hellende daken en platte daken?

In de prijs van een zonnepanelen installatie zit niet veel verschil wanneer de zonnepanelen op een hellend dak of een plat dak worden gemonteerd. Over het algemeen gesproken is de installatie op een plat dak iets duurder dan op een hellend dak. Het prijsverschil kan liggen in het montagemateriaal en de bereikbaarheid van het dak. Voor een plat dak heeft u een uitgebreider montagesysteem en bovendien ballast nodig en meestal is er een ladderlift nodig om die ballast omhoog te brengen.. Het voordeel van een plat dak ten opzichte van een hellend dak is dat uw zonnepanelen precies in de goede richting geplaatst kunnen worden ten opzichte van de zon en u zo altijd gegarandeerd bent van een optimaal rendement, terwijl u bij een schuin dak afhankelijk bent van de oriëntatie ten opzichte van het zuiden en de hellingshoek van het dak.

Wat is de prijs van zonnepanelen bij een gemiddelde installatie?

De SolarBox zonne-energie systemen hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Bij ons staat voorop dat uw zonnepanelen systeem het hoogste rendement, de meeste kilowattuur(kWh) per Wattpiek, oplevert voor een scherpe prijs. Daarom bieden wij alleen topkwaliteit producten aan: zonnepanelen met positieve vermogenstoleranties, betrouwbare omvormers die lang meegaan en duurzame bekabeling. Dit geeft het totale zonne-energiesysteem een optimaal rendement en de consument waar voor zijn geld. De prijs per Wp van een zonnepanelen installatie verandert al naar gelang de hoeveelheid panelen die geïnstalleerd worden. Over het algemeen geldt, hoe groter de zonnepanelen installatie, hoe lager de prijs per Wp. De kleinere zonne-energiesystemen van 3 of 6 panelen zijn relatief iets duurder.