Onderconstructie

De zonnepanelen kunnen niet los op het dak gelegd worden maar Portrait-landscapemoeten op een onder- constructie bevestigd worden. Dit om te zorgen dat de panelen onder de juiste hoek ten opzichte
 van het dak en de zon komen te staan dit om een optimaal te verkrijgen. Op een plat dak plaatsen we de zonnepanelen in “landscape” en op een schuindak kan dit in “landscape” en “portrait”.

 

AfstandsbepalingOm schaduwwerking bij meerdere te plaatsen rijen te minimaliseren, houden wij als vuistregel aan: 2x de hoogte (H) van het paneel wordt de tussenruimte tussen de rijen (X).      Zie afbeelding:

Bij een zonnepaneel van ongeveer 165cmx100cm met een paneelhoek (B) van 30º moet afstand S ongeveer 1,80m zijn. Bij 20º is dit 1,60m en bij 15º is dit 1,50m. Het rendementsverschil is resp. 100%, 97,5% en 95,5%.

 

Wij gebruiken voor platte daken hoofdzakelijk montage systemen van Esdec: FlatFix Fusion is een revolutionair lichtgewicht platdaksysteem dat ingezet kan worden voor nagenoeg alle platte daken. Met een minimum aan ballast kan het gekoppelde aerodynamische systeem voor zowel grote als kleine systemen worden gebruikt. Het unieke ontwerp laat zich met dezelfde componenten opbouwen in zowel een klassieke Zuid opstelling als ook in een Oost-West of Noord-Zuid opstelling. FlatFix Fusion heeft een opstellingshoek van 13 graden, dit zorgt ervoor dat het PV-systeem bij nagenoeg iedere oriëntatie zeer goede opbrengsten kan behalen.

FlatFix Fusion voorziet in verschillende slimme features waaronder een geïntegreerd kabelmanagement, thermische ontkoppeling van de zonnepanelen en het dak en passieve koeling van de zonnepanelen. Deze features lijden tot een hoger rendement van het PV systeem en een verlenging van de levensduur van zowel de zonnepanelen als het dak.

Montage

De hoofdcomponenten van het FlatFix Fusion systeem worden door middel van slimme klik-verbindingen in elkaar geklikt, hierdoor wordt de montagetijd sterk verkort. Zowel de zijkanten als de achterkant van het PV-systeem worden afgeschermd met universele winddeflectors. Door deze winddeflectors is er slechts op een aantal punten ballast nodig en komen er minder krachten op de zonnepanelen en het dak. Dit komt de levensduur van zowel het dak als de zonnepanelen ten goede. De kabels en stekker van het PV-systeem worden eenvoudig bevestigd aan het montagesysteem zodat deze niet op het dak komen te liggen. Hierdoor wordt de kans op storingen in het elektrische circuit sterk verkleind.

Materialen en gereedschap

De basiscomponenten van het FlatFix Fusion systeem zijn vervaardigd uit hoogwaardig aluminium, gecoat staal en hightech kunststof. Alle toegepaste materialen zijn uitvoerig getest op kwaliteit, duurzaamheid en weersinvloeden zoals UV, vorst en water en luchtvochtigheid. Het systeem is ontwikkeld voor de standaard 60 cells zonnepanelen. Alle merken zonnepanelen kunnen op het FlatFix Fusion systeem gemonteerd worden. Voor de montage van de zonnepanelen is er enkel een dopsleutel 10mm nodig.

 

Gegarandeerd goed!

FlatFix Fusion is getest in de windtunnel en is beschermd door meerdere patenten. FlatFix Fusion is een 100% Nederlands product en wordt standaard geleverd met 20 jaar garantie. Hiermee wordt de kwaliteit van het systeem gewaarborgd en biedt het de zekerheid die nodig is.

Voor schuine daken blinkt het Valk Pitched Roof systeem uit in eenvoud en is daarom goed te monteren. Het systeem is bovendien duurzaam en doordacht. Het bestaat uit speciale multi-profielen, koppel- en paneelklemmen en voor ieder dak de juiste dakbevestiging. Zo zijn er dakhaken voor pannendaken en stokschroeven voor daken met golfplaten.
De multi-profielen kunnen direct door middel van een boutverbinding aan de dakbevestigingen worden vastgezet, waarna de zonnepanelen bevestigd kunnen worden. De multi-profielen zijn ook te gebruiken op het Van der Valk Flat Roof Clamp systeem en zijn daarmee multi-inzetbaar.
Het Pitched Roof Clamp systeem dankt zijn naam aan de paneelklemmen waarmee de zonnepanelen worden vastgezet. Er zijn klemmen voor tússen de zonnepanelen, en speciaal afgewerkte klemmen voor aan de buitenzijden. Al deze paneelklemmen worden voorgemonteerd geleverd, zodat ook bij het plaatsen van de panelen snel kan worden gewerkt. Het Pitched Roof Clamp systeem is geschikt voor elk type zonnepaneel, dat bovendien zowel in landscape- als in portraitpositie kan worden geplaatst.

         

Valk Solar geeft ons 20 jaar garantie op het montagemateriaal.