VCA* en ISO9001 audit 2017

SolarBox is weer geaudit voor VCA* en ISO9001 certificering. 

ISO9001:
Met het internationale kwaliteitsmanagementsysteem tonen we aan dat wij zeggen wat we doen, doen wat we zeggen en dit ook kunnen bewijzen.
Al de processen binnen ons bedrijf zijn in kaart gebracht en op deze manier is er een leidraad ontstaan waarnaar wij dagelijks werken. Op deze manier
worden wij jaarlijks van buitenaf gecontroleerd of we dat ook echt doen. 

VGM Checklist Aannemers
VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers en is bedoeld om ons veiliger te laten werken en het aantal ongevallen te verminderen. In feite is VCA veel meer dan een checklist. Het is een veelzijdig programma waarmee dienstverlenende bedrijven worden getoetst en gecertificeerd op hun VGM-beheersysteem. Door steeds meer opdrachtgevers wordt het VCA-certificaat verplicht gesteld.

VCA-certificatie is bedoeld voor bedrijven die werkzaamheden uitvoeren met verhoogd risico in een risicovolle omgeving. Vaak gaat het om constructie- of onderhoudswerkzaamheden die plaatsvinden op bouwterreinen, in fabrieken en werkplaatsen en bij installaties. VCA-certificatie wordt veel gevraagd in de volgende branches:

  • Werktuigbouwkunde
  • Elektrotechniek en procesbesturing
  • Bouwkunde
  • Civiele techniek
  • Overige technische diensten, zoals isolatie, steigerbouw, industrieel reinigen, stralen/conserveren/schilderen, transport, inspectie, etc.