Sunpower

Sunpower premier_partner SolarBoxSunpower onderscheidt zich al jaren door met zonnepanelen die een zeer hoog rendement per oppervlakte leveren. In de panelen zijn de nieuwste technologieen verwerkt waar doorgaans patent op rust. Het paneel bevat 5″ Maxeon Gen2 cellen met de geleiding op de achterzijde. Waar conventionele panelen zo’n 16 tot 19 procent van het beschikbare zonlicht omzetten in elektriciteit, weet men de opbrengst tot 22 procent (400Wp per paneel van 1,76m2) op te stuwen. Met name op daken waar niet veel ruimte is, kan toch een goede opbrengst worden gerealiseerd. ook wanneer men paneelruimte voor de toekomst wil vrijhouden, is dit ook de juiste oplossing!

Door de extreem lage verouderingsgraad blijven deze panelen veel langer op hun “kracht” behouden en zullen over 25 jaar wel 40% meer energie per m2 opwekken dan een conventioneel paneel van 290Wp. Dit komt ook door de lagere temperatuurscoëfficiënt. Dit houdt in dat het paneel bij hoge zoninstraling minder warm wordt en dan minder verlies heeft.

De NUNA 7 zonneauto van het NUON Solar Team wint al jaren in Australië de Solar Challenge op Sunpower cellen. Daarnaast gaat het vliegtuig “Solar Impulse” als eerste rond de wereld op zonne-energie, uiteraard ook met Sunpower.

 

Maar het hoge rendement is niet het enige voordeel. Veel mensen kiezen er ook voor vanwege het mooie rustige uiterlijk; met name de ‘All Black’ serie kan op een dak met zwarte dakpannen bijna naadloos aansluiten op de achtergrond. En natuurlijk is er de garantie, die met 25 jaar product-garantie het vertrouwen geeft dat de investering zijn eigen terugverdientijd vele malen zal overleven.

Want natuurlijk staat er een prijs tegenover de goede naam van het Amerikaanse bedrijf. Het is niet de goedkoopste maar, wel de beste. Dat klinkt ons bekend in de oren.

De MAX2 en MAX3 series zijn daarnaast Cradle-to-Cradle (C2C). Dit is de ultieme vorm van duurzaam ondernemen. Het betekent dat de grondstoffen die je gebruikt volledig hergebruikt kunnen worden, zonder hun waarde te verliezen. Volgens het Cradle to cradle principe is afval gelijk aan voedsel. Oftewel: elke grondstof, elk materiaal, moet volledig hergebruikt kunnen worden zonder dat het zijn waarde verliest. In dat geval is er sprake van ‘upcycling’ en niet van ‘downcycling’ zoals meestal het geval is: een materiaal kan vaak niet twee maal voor dezelfde toepassing worden gebruikt, maar krijgt meestal na recycling een inferieure toepassing. Zo komt het kunststof uit je mobiele telefoon in een volgend leven meestal niet verder dan een parkbankje.

SolarBox is Sunpower Premier dealer.

Let op, dat u bij een geregistreerd Sunpower dealer koopt. Anders heeft u geen garantie (wat wel beloofd wordt). Na aankoop ontvangt u van een officieel garantiedocument. Authorized en Premium Dealers kunnen u dit document op voorhand laten zien.

De MAX3 400Wp is vanaf medio voorjaar 2020 leverbaar. Het eerste paneel dat de 400Wp grens doorbreekt bij een conventionele afmeting. Vanaf juli 2019 is ook de full-black versie leverbaar in 375Wp evenals de budget P19 Black 315Wp (ook met 25 jaar productgarantie).

pdf icon kleinMAX3 BLK

pdf icon kleinMAX3 WHT

pdf icon kleinMAX2 WHT

pdf icon kleinP19 BLK

pdf icon kleinGarantievoorwaarden

pdf icon kleinDubbele garantie

pdf icon kleinMaxeon Garantie

Sunpower zonnepanelen SolarBox Sunpower zonnepanelen SolarBox black