Wat kost Solar-Stroom?

Vaak wordt er bij het kiezen tussen de verschillende een zonnepaneelsystemen gekeken naar de terugverdientijd. Is dit nu echt wel de juiste methode?

Wat is er mis met het vergelijken met de terugverdientijd?
Dit is eigenlijk een zeer beperkte manier van redeneren. Want met deze methode lijkt het snel alsof een product “A” met een terugverdientijd van 6 jaar beter is dan een product “B”met een terugverdientijd van 7 jaar. U speelt met systeem “A” namelijk eerder quitte en begint dus eerder aan de winst jaren. Toch? Alleen nu blijkt bij navragen dat de panelen in systeem “A” een productgarantie hebben van 10 jaar en die van systeem “B” een productgarantie van 25 jaar. De panelen in systeem “B” blijken namelijk langer mee te gaan omdat ze beter van kwaliteit zijn. Dus het paneel met de langere terugverdientijd heeft meer “winst jaren” over nadat u quitte gespeeld heeft.

Okay, dus niet aan de hand van de terugverdientijd. Hoe kunnen we deze systemen dan wel vergelijken? Wat kunt u het beste kopen, waar bereikt u nu het grootste effect mee?

Om dit duidelijk te krijgen moeten we helder krijgen waar het nu eigenlijk om gaat met zonnepanelen.
Om dit duidelijk te krijgen kunt u zichzelf het beste de twee volgende vragen stellen:
-Hoeveel zou u met uw zonnepanelen per jaar willen besparen?
-En hoeveel jaren zou u dit met deze panelen willen doen?
Het antwoord op beide vragen zal hoogstwaarschijnlijk zijn:

Ik wil zoveel mogelijk besparen en zo lang mogelijk!

Want wat u nu ook wilt bereiken met de aanschaf van zonnepanelen:
– zoveel mogelijk onafhankelijk worden
– het milieu besparen
– geld besparen
– etc. etc.

Uiteindelijk wilt u altijd het grootste effect bereiken met de Euro’s die u overweegt uit te geven.
Dus per geïnvesteerde Euro wil u zoveel mogelijk stroom, ofwel kWh’s produceren.

Hoe gaan we dit nu bepalen?
Gelukkig is er een hele goede manier om te bepalen wat het beste systeem is. En eigenlijk is deze manier de enige juiste wijze. Dit kan namelijk door te berekenen wat de zonnestroom gaat kosten. Deze methode is gebaseerd op afschrijving. Hier werken bedrijven, accountants, boekhouders en de belastingdienst met alle andere zaken dan zonnepanelen ook mee. Van bedrijfswagens tot en met hele fabrieken, er wordt altijd gekeken naar afschrijving.

Maar hoe gaat dit dan? Dit houdt simpel gezegd in, wat wordt mijn systeem per jaar minder waard en hoeveel stroom krijg ik daar voor terug?
Hierdoor weet u dan namelijk wat een kWh (kiloWattuur) stroom u kost. Als u dit voor de verschillende systemen namelijk op deze manier berekend dan kunt u systeem “A” opeens heel goed vergelijken met systeem “B”. Belangrijker nog, u kunt nu zonne-energie gaan vergelijken met de stroomprijs die u bij het energiebedrijf betaald. Deze manier van werken geeft dus veel heel veel duidelijkheid. Hierdoor wordt er ook met de productgarantie en kwaliteit van de verschillende producten rekening gehouden. Want de overweging, wel of géén zonne-energie, hoeft namelijk helemaal geen gokken te zijn. Het is exact te berekenen.

Op deze pagina vind u het formulier waarmee u voor u zelf kunt berekenen wat uw stroom gaat kosten als u dit met verschillende zonnepaneelsystemen zou gaan maken.
Hierdoor kunt u alle systemen in de markt vergelijken met elkaar, ongeacht de verschillen in materialen, prijzen en garantieperiodes. Vul van boven naar beneden alle cellen in en dan krijgt u onderaan de energieprijs van zonne-energie te zien. Mocht u wat hulp of begeleiding willen dan staan we u graag bij met raad en daad. Bel ons dan even op 0174 – 725 700. Of stuur ons een mailtje naar info@solarbox.nl, wij bellen u dan graag even op.

Als u onderaan het formulier uw emailadres invult en op verzenden klikt krijgt u de uitkomst per mail toegezonden.
Veel succes met uw berekeningen en we hopen u hiermee te helpen een juiste keuze te kunnen gaan maken. Want een keuze maken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, zolang we vooraf maar goed “Weten waarvoor je kiest!”

Het SolarBox Team