Foto-dak-asvz-priamsingel

Zonnepanelen op uw platte dak?

Dat is heel goed mogelijk!

Zonnepanelen kunnen zowel op een schuin dak als een plat dak worden geplaatst. Bij een installatie op een plat dak worden de panelen in een bepaalde hellingshoek geplaatst. Er worden dan rijen panelen achter elkaar geplaatst. De afstand tussen deze rijen wordt dan weer bepaald door de hellingshoek van de panelen om zo schaduw te voorkomen. Er is berekend dat je met een hellingshoek van 13° graden de meeste zonnepanelen kunt plaatsen op een plat dak.

FlatFixFusion

Hoe zorgen we ervoor dat de zonnepanelen op een plat dak blijven liggen?

SolarBox maakt gebruikt van een zogeheten gekoppeld plat dak systeem. Dit betekend dat we alle panelen in een vlak aan elkaar koppelen doormiddel van koppelstukken. Hierdoor ontstaat er een geheel. Op verschillende punten plaatsen we zogeheten ballastbakken waar wij dan grind of klinkers in plaatsen. Dit zorgt ervoor dat de zonnepanelen, ook tijdens een stevige windvlaag, stevig op uw dak blijft liggen.

Zonnepanelen op uw platte dak vraagt om een goed advies.

Een zonnepanelen systeem van SolarBox gaat heel lang mee, maar hoe zit het met uw dakbedekking? Wij adviseren altijd om uw dakbedekking te laten controleren door een specialist. Een zonnepanelen systeem kan makkelijk 30 jaar mee, uw dakbedekking ook?

Het zou zonden zijn als het systeem na een aantal jaar gedemonteerd moet worden, omdat uw dakbedekking toe is aan vervanging.